zelf wc ontstoppen
Wc ontstoppen: doe het zelf - Handige methodes en tips voor ontstopping.
Giet een pak soda in de wc. Giet vervolgens een middelgrote fles azijn leeg in de pot. Laat het mengsel goed inwerken en giet een emmer met heet water in de wc. Laat alles de hele nacht inwerken en probeer de volgende ochtend de wc door te spoelen. Last van een verstopte afvoer? Wij informeren en adviseren op het gebied van bouw- en aannemerswerk. Dit doen wij al ruim 10 jaar op bevlogen wijze. Een lekkage opsporen, verhelpen en voorkomen. Eerste hulp bij CV storingen. Je dak vervangen: wanneer is dat nodig? Los het zelf op. Vocht in huis? 4 tips voor het bestrijden! Waarom een gietvloer in huis. Wat kost een traprenovatie? Wc ontstoppen doe het zelf.
hetkempensriooltje.be
Zelf je wc ontstoppen? Dat doe je eenvoudig met deze tips!
door kees jul 20, 2018 Blog 0 Reacties. Het zelf ontstoppen van een verstopte wc wordt door velen als een haast onmogelijke klus gezien. Ook zullen de meeste mensen bij het zien van een verstopte wc eerder de deur achter zich dichtrekken en een loodgieter inschakelen, dan proberen de verstopping te verhelpen. De klus is echter lang niet zo ingewikkeld als verwacht en zal, indien je de juiste voorzorgsmaatregelen treft, helemaal geen vieze klus zijn. Bescherm jezelf goed alvorens met het werk te beginnen. Het is dus heel belangrijk jezelf heel goed te beschermen tegen mogelijke ziektekiemen voordat je met het ontstoppen begint. Trek lange handschoenen aan die tot de ellebogen reiken. Verder kan je ook nog gebruik maken van een neus kap. Zet ook voldoende doeken en oude kranten rond de pot heen om het overtollig water dat kan overlopen op te vangen.
zelf wc ontstoppen
Wc ontstoppen - Klustips - Hulp bij al je doe-het-zelf klussen.
Klussen aan huis. Daken en dakkapellen. Klussen in huis. Tips voor de badkamer en het toilet. Tips voor de keuken. Tips voor isolatie. Tips voor klussen met ramen. Tips voor klussen met electra. Tips voor muren en plafond. Tips voor deuren. Tips voor vloeren. Tips voor ongedierte bestrijden. Zelf meubels maken. Veiligheid in en om het huis. Doe-het-zelf klussen Wc ontstoppen. Wc ontstoppen Jelle de Vries maart 29, 2018 juni 26, 2018. Tips voor de wc ontstoppen. Een bubbelende toilet, water tot aan de rand en toiletpapier dat zich maar niet laat doorspoelen: de tekenen van een verstopte wc zijn onmiskenbaar. Als jouw wc ook weer eens verstopt is, bel dan niet direct de loodgieter, maar kijk eerst of je het toilet zelf kunt ontstoppen! Mocht dit uiteindelijk niet lukken om zelfstandig het toilet weer door te laten spoelen.
zelf wc ontstoppen
WC ontstoppen: dé complete handleiding - tGemak.
Laten we nu het probleem trachten op te lossen! Hoe een WC ontstoppen? Dan zijn we nu aanbeland bij het belangrijkste gedeelte; Hoe moet je een WC ontstoppen? Er zijn heel wat verschillende manieren om dit zelf aan te pakken.
loodgieterhelssen.be
De dos en donts bij wc ontstoppen Hofkens HIG.
Dan kun je een mengsel van heet water met een paar kneepjes afwasmiddel in de pot gooien. Het afwasmiddel lost vetten op en het gewicht van het water zorgt voor extra druk. Als laatste redmiddel kun je gebruik maken van een milieuvriendelijke ontstopper: een kopje baksoda geen bakboeder met een kopje huishoudazijn. Gooi deze samen in de pot, laat het flink bruisen en giet er vervolgens kokend water overheen. Wat je in ieder geval niet moet doen is het toilet nog 2, 3, 4 keer doorspoelen. Als het water niet wegloopt heeft extra spoelen geen zin. Het enige resultaat is een overlopende toiletpot en een avond dweilen. Ga ook niet aan de gang met een kleerhanger of ijzerdraad om de verstopping door te duwen. Vaak verplaats je het probleem alleen maar naar een moeilijk te bereiken plaats in je rioolsysteem. Ten slotte raden we chemische wc-ontstopper ook niet aan. Deze middelen zijn vaak erg agressief en slecht voor het milieu. De chemische wc-ontstopper kan lijm en andere onderdelen van het afvoersysteem aantasten. Dit zorgt alleen maar voor grotere problemen. EEN VERSTOPTE WC VOORKOMEN. Nog beter dan een wc ontstoppen is een verstopping voorkomen.
slimcleaning.be
Afvoer ontstoppen van je wc, douche, gootsteen of wastafel: zo doe je het - Radar - het consumentenprogramma van AVROTROS.
Dus bedenk: zit ik in een moderne woning '.' En dan nog is het niet verstandig om zoiets elke dag te gebruiken, maar af en toe een keertje kan wel. Update 22 augustus 2019: onderstaande alinea over het verschil tussen twee soda's' toegevoegd. Nog een belangrijk verschil: baksoda versus gewone huishoud soda. De site Huisvlijt.com bespreekt ook het verschil tussen baksoda en gewone soda: de scheikundige namen van deze twee soda's' lijken op elkaar, zo valt daar te lezen, maar de stoffen hebben een belangrijk verschil in werking. Natriumcarbonaat Na2C03: schoonmaaksoda gewone soda huishoudsoda washing soda. Natriumbicarbonaat NaHC03: baksoda baking soda zuiveringszout. 'Het' is heel belangrijk dat je de twee niet door elkaar haalt, want je moet dus echt geen koekjes gaan bakken met de schoonmaaksoda! Andersom is niet erg: schoonmaken met zuiveringszout', aldus Huisvlijt.com. Verstopte wc ontstoppen. Je toilet is verstopt en stroomt bijna over! Hoe verhelp je dit?
Snel en makkelijk je wc ontstoppen met deze tips - Bouwsuper.
Wat je niet moet doen. Voordat we met oplossende tips komen geven we je eerst een advies wat je juist niet moet doen. Vaak ben je geneigd om nog een keer door te trekken als je merkt dat het water niet goed doorspoelt. Doe dit niet, het probleem zal alleen maar groter worden en voor je het weet staat je hele toilet blank met water en allerlei viezigheid. Gebruik een rubberen ontstopper. Een rubberen wc-ontstopper is het eerste waaraan je denkt om deze te gebruiken in geval van een verstopte wc. Haal eerst het papier wat in de weg zit weg. Zet vervolgens de ontstopper op de afvoer en druk deze aan. De ontstopper trekt vacuüm en door deze met een krachtige beweging weer los te trekken ontstaat er lucht onder het toilet. Herhaal dit tot alles is weggespoeld. Afwasmiddel en heet water. Spuit een paar kneepjes afwasmiddel in de wc-pot. Giet daarna minimaal één emmer heet water in de pot.
Een wc ontstoppen - wikiHow.
Als je een verstopte wc hebt zal de eerste keer doorspoelen de pot niet doen overstromen, maar de tweede keer misschien wel. Doe rubberen handschoenen aan. Wc's' zijn per definitie niet de meest hygiënische plekken om te werken, maar een goed paar rubberen schoonmaakhandschoenen kan je beschermen tegen bacteriën. Als je de oorzaak van de verstopping met het blote oog kunt zien, doe dan een paar rubberen handschoenen aan en verwijder het probleem. Bescherm de vloer. Wat is erger dan een verstopt toilet? Een toilet dat overstroomt. Voorkom eventuele schade door kranten of keukenpapier op de grond te leggen, dit absorbeert eventuele vloeistoffen. Daar komt bij dat je hoe dan ook wat gaat spatten of morsen bij het ontstoppen. De kranten zullen het schoonmaken vergemakkelijken. Zorg ervoor dat de watertoevoer van de wc dicht is. Als het goed is zit naast, achter of onder de wc een kraan. Sluit niet de hoofdkraan af, want dan kan niemand meer water gebruiken.

Contacteer ons