hoe wc ontstoppen zonder ontstopper
WC ontstoppen zonder chemische middeltjes - Artikelpedia.nl.
Zeker als je toilet al vaker verstopt is geweest, is het slim om te kiezen voor een andere optie. Op welke manieren kun je een WC ontstoppen zonder chemische middelen? En welke van deze manieren werkt het beste? Dit en meer lees je hieronder in dit artikel. Als je toilet verstopt is, is het erg verleidelijk om deze te ontstoppen met een chemisch middel. Niet alleen is dit erg gemakkelijk en snel gedaan, je hoeft op deze manier ook niet zelf met je hand in het toilet. Het gebruik van deze ontstoppingsmiddelen is erg slecht voor het milieu, omdat er vaak stoffen in zitten zoals zwavelzuur. Daarnaast kunnen chemische middelen zorgen voor schade aan de leidingen, als je deze niet juist gebruikt. Hoe ontstop je een toilet? Heb je geen ontstoppingsmiddel in huis, wil je deze liever niet gebruiken, of is er geen sprake van een organische verstopping bijvoorbeeld door speelgoed of andere voorwerpen? Lees meer
loodgieterhelssen.be
WC pot is verstopt, hoe los je dit op in 5 simpele stappen? - Eigen Huis en Bouwen.
Deze mix kun je ook gebruiken voor het ontstoppen van de WC. Voeg gewoon een kopje baking soda toe aan het verstopte toilet. Wacht een paar minuten. Giet vervolgens twee kopjes azijn langzaam in het toilet. Laat het mengsel van azijn en bakpoeder enige minuten werken. Spoel het toilet door om te zien of de klomp is verdwenen. Sanitair slangen zijn handige hulpmiddelen voor elke huiseigenaar. Normale slangen kunnen porseleinentoiletten krassen of beschadigen, dus zorg ervoor dat je een speciale toiletslang gebruikt. Een toiletvijzel heeft een rubberen coating om het porselein van het toilet te beschermen. Plaats het hoofd ervan in de wc-pot. Begin langzaam de hendel met de klok mee te draaien. Als je weerstand voelt, wikkel de slang dan terug. Als de klomp is losgeraakt, spoel het toilet door. Als dit niet het geval is, herhaal je het proces, totdat de verstopping is verbroken en het toilet gemakkelijk wegspoelt. Afwaszeep en warm water. Zet een liter heet water op het vuur om op te warmen. Terwijl het water opwarmt, spuit je wat afwasmiddel in het toilet.
slimcleaning.be
Verstopping? Bel nu met de loodgieter van Kornet Riooltechnieken om uw gootsteen of afvoer snel te ontstoppen!: Riool ontstoppen.
Als bovenstaande methoden niet werken, kun je proberen te ontstoppen met een speciale stofzuiger die tegen water kan. Verwijder al het water uit de wc met de stofzuiger. Plaats het einde van de stofzuigerslang een paar centimeter in de afvoer. Plaats oude doeken rondom de slang om de hals compleet af te sluiten. Zet de vacuüm functie aan en druk de handdoeken nogmaals stevig aan zodat er geen lucht bijkomt. Door het vacuüm zal de verstopping weggezogen worden. Bel de loodgieter. Er zijn nog andere opties zoals het loskoppelen van de toiletpot en doorspoelen met een tuinslang, een waterpompslang gebruiken of een ontstoppingsveer. De kans is echter groot dat je daarbij je toilet en afvoer beschadigt.
De wc ontstoppen. Op welke manier kan ik dat het beste doen?
Haal nu de meeste viezigheid uit de wc-pot en gooi dat in het afvalzakje. Trek de wc een paar keer door maar wacht tussendoor wel tot het water genoeg is weggezakt. Anders krijg je misschien wel een overstroming en dan ben je verder van huis. Met een beetje mazzel heb je op deze manier de meeste verstopping-veroorzakende items verwijderd en loopt de wc weer lekker door. Maak je huishoudhandschoenen nog even goed schoon of gooi je wegwerphandschoenen weg. De wc-ontstopper, ook wel gootsteen-ontstopper of plopper genoemd, kan jou helpen bij een verstopte toiletpot. Alleen is het zo dat de wcs van tegenwoordig niet altijd geschikt zijn om ze te ontstoppen met een wc-ontstopper. Het gat van de afvoer waar het water en het wc-papier doorheen spoelen kan zodanig van vorm zijn dat de ontstopper er niet goed overheen past. Hij kan dan geen vacuüm creëren om zijn werk te doen.
ᐅ Tips om een WC snel en makkelijk te ontstoppen.
Als u kinderen heeft dan bent u waarschijnlijk op de hoogte dat deze graag speelgoed in de wc gooien. Ook kan het zijn dat er een wc-rol vastzit omdat deze per ongeluk in de wc is gevallen. Verwijder deze simpelweg handmatig en uw probleem is verholpen. Gratis offertes Uw WC laten ontstoppen? Vraag vrijblijvend offertes aan bij meerdere vakmannen uit de buurt! Afwasmiddel en heet water. Een andere erg simpele manier om een verstopping te verhelpen is met afwasmiddel en heet water. Dit is voornamelijk handig als de verstopping wordt veroorzaakt door iets vettigs. U doet een paar kneepjes afwasmiddel in de wc-hals. Meer is niet nodig. Vervolgens haalt u een halve emmer heet water en giet dit vanaf minstens een meter hoogte de wc in. Zorg ervoor dat het water niet kookt, want dit kan uw porselein beschadigen. Het gieten vanaf hoogte geeft extra druk. Nu laat u dit hete water en het afwasmiddel vijf minuten inwerken. Als de verstopping niet te ernstig is, zal het afwasmiddel dit verzachten, oplossen of losweken en kunt u de wc weer gewoon gaan gebruiken. Ontstopper of gebruik een PET-fles.
De zeven beste tips om een wc snel te ontstoppen.
Het ijzerdraad moet in een doek worden gewikkeld, zodat je de toiletpot en leiding niet kunt beschadigen. Vervolgens draait u de kledinghanger rond op de plek waar de wc-leiding vast zit. De prop kan hierdoor losraken en de verstopping is opgelost! Baksoda in combinatie met azijn. Als u azijn met baksoda mixt, ontstaat er een chemisch proces die kan helpen bij het ontstoppen van uw toilet, in het geval van bijvorbeeld etensresten. Na het ingieten van soda en azijn in de wc-hals, gaat het water brusien. Laat het middel enkele minuten intrekken en spoel de wc dan door met water. Speciaal ontstoppingsmiddel uit de winkel. Een veilige keuze is een chemisch ontstoppingsmiddel in de winkel kopen en dat gebruiken. Zeker als de hiervoor beschreven huis-tuin-en-keuken-oplossingen niet werken. Een chemische ontstopper kan uw wc-probleem vaak de wereld uit helpen. Neem contact op met een goede loodgieter. Werken bovenstaande trucjes allemaal niet, of wilt u ze liever niet zelf uitvoeren bij en verstopping? Aarzel dan niet om een ervaren loodgieter in te schakelen.
Zelf je wc ontstoppen met onze tips en stappenplan Cleanipedia. Cleanipedia logo. Cleanipedia logo.
Even wachten en voorzichtig doortrekken. Hopelijk is je verstopping nu voorbij. Stap 3: Toilet ontstoppen met een plopper. Iedereen weet waarschijnlijk wel wat een plopper of ontstopper is: zon rond rubberen deel aan een stok. Vaak oranje of rood. Hij ligt in veel keukenkastjes en kan ook bij de wc van pas komen. De afvoer van de wc is groter dan die van de gootsteen. Wist je dat er verschillende soorten ploppers zijn en dat je er een moet gebruiken die past bij jouw probleem? Vraag bij de doe-het-zelf winkel naar het juiste model en ga vervolgens aan de slag.: Duw de plopper eerst langzaam naar beneden om zo een vacuüm te creëren. Trek het uiteinde vervolgens met veel kracht naar je toe om de verstopping los te trekken. Om het gewenste effect te bereiken is het belangrijk dat er voldoende water in de wc-pot zit. Herhaal dit net zo vaak totdat de blokkade volledig is verholpen. Stap 4: De wc ontstoppen met een ontstoppingsmiddel.
Wc ontstoppen: doe het zelf - Handige methodes en tips voor ontstopping.
Op deze manier beschadigd u uw toilet niet. Probeer nu de verstopping voorzichtig eruit te vissen of af te breken, door te duwen en te draaien. Baksoda en azijn. Bij de baksoda gaat het om zuiveringszout: Natriumbicarbonaat. Dit is niet in elke supermarkt te vinden, maar wel bij elke natuurwinkel of Aziatische winkel. Deze methode werkt alleen bij organische verstoppingen. Giet een pak soda in de wc. Giet vervolgens een middelgrote fles azijn leeg in de pot. Laat het mengsel goed inwerken en giet een emmer met heet water in de wc. Laat alles de hele nacht inwerken en probeer de volgende ochtend de wc door te spoelen. Last van een verstopte afvoer? Wij informeren en adviseren op het gebied van bouw- en aannemerswerk. Dit doen wij al ruim 10 jaar op bevlogen wijze. Een lekkage opsporen, verhelpen en voorkomen. Eerste hulp bij CV storingen. Je dak vervangen: wanneer is dat nodig? Los het zelf op. Vocht in huis? 4 tips voor het bestrijden! Waarom een gietvloer in huis. Wat kost een traprenovatie? Wc ontstoppen doe het zelf.

Contacteer ons